Amnesty Business Group

Från TEKOWikin

Hoppa till: navigering, sök

Amnesty Business Group (ABG) i Sverige är en del av den svenska sektionen av Amnesty International. De verkar för att påverka och utbilda svenska företag att ta sitt ansvar för att respektera, försvara och främja mänskliga rättigheter.

Företag som vill verka för att främja mänskliga rättigheter kan bli medlemmar i Amnesty Busines Forum där man får tillgång till information, utbildning, erfarenhetsutbyte och dialog. ABG kan bland annat bidra med kunskap om tillämpning av mänskliga rättigheter och om situationen gällande mänskliga rättigheter i olika länder. Exempel på svenska klädföretag som är medlemmar är H&M, KappAhl och Lindex.

Varje år genomför Amnesty Business Group en rating, Amnesty Business Survey, av hur stor risken är att olika svenska bolag genom sin verksamhet kränker mänskliga rättigheter. Den är även ett verktyg för investerare och analytiker att uppskatta denna risk för olika bolag. (se SRI)

På ABG:s hemsida kan företag göra ett test för att undersöka vilka risker deras företag har att bryta mot mänskliga rättigheter.


Externa länkar

Personliga verktyg